Stichting 'Zonder Auto Kan Het Ook'

 

Je bent sportief als je zonder auto gaat sporten. Dat kan bij de wekelijkse gang naar het voetbalveld of de sportschool zijn, maar ook als je een stukje gaat hardlopen.
Juist bij hardloopestafettes wordt nodeloos gebruik van de auto goed zichtbaar. Veel mensen die prima kunnen fietsen gaan met een personenbusje in een langzame file langs het parcours om de loper aan te moedigen. Kun je sportief zijn zonder  dat je gebruik maakt van de auto?  Team Zonder Auto bereikt Parijs  in de Roparun 1999!!

Zonder Auto Kan Het Ook laat zien dat het prima anders kan en geeft iedereen de mogelijkheid om het ook eens zelf te ervaren. We stellen ons daarbij heel bescheiden op, als vrijwilligersclub hebben we onvoldoende mogelijkheid om ons op al het nodeloos autogebruik te richten. De Vlaamse overheid heeft daarvoor een uitstekende site voor in het leven geroepen, waar we graag naar verwijzen. http://www.uitweg.be

Er zijn uiteraard ook Nederlandse voorbeelden van een autovrij leven. Veel praktische punten en dagelijkse oplossingen zijn beschreven door Rudolf Jan Heijnink. In dit ingezonden artikel in dagblad Trouw schreef Bauke de Vries over wat de overheid zou kunnen doen. Op deze site hebben we een uitgebreide serie links voor autovrije oplossingen.

 

 


 

Slot-tot-slotloop 

De Slot-tot-Slotloop heeft een nieuwe site! Kijk snel en schrijf je in voor deze leuke estafetteloop.

 

Zonder-auto links

Kijk ook eens op onze pagina met links naar gerelateerde sites.

Vrrr, Hee hallo....