Een terugblik

Op vrijdagmiddag verzamelden we op de mooie camping in Tull en 't Waal. De rustige camping, vlak bij de Lek ligt verscholen achter een verdedigingswerk van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en bood ons bescherming tegen het ruige weer. Het regende hard en de wind was stevig. De regenpakken dus aan en tussen twee buien door konden we de tenten opzetten. Daarna konden we gelukkig in de remise terecht, waar de kinderen wat konden spelen. Het was al na zeven uur dat Frans en Marieke ook aankwamen. Zij hadden onderweg geschuild bij de kantine van een andere camping, maar het bleek niet meer droog te worden. Behoorlijk nat kwamen zij dus op onze camping terecht. Tot slot, het was al donker, kwamen Theo en Marije aan, zij waren per tandem vanaf Utrecht CS komen fietsen en hadden flink door Nieuwegein rondgedoold.

Op zaterdag hebben we een rondje gefietst langs de Lek. Via een klein ommetje langs de verdedigingswerken van de Stelling van Honswijk en het Werk aan de Groene Weg gingen we met de pont naar Culemborg, waar we de plaatselijke bakker weer wat broden lichter maakten. Gewapend met deze verse proviand gingen we op zoek naar een leuk en veilig picknickplekje, dat verder weg bleek te zijn dan gedacht.

fietskarren domineren het straatbeeld in Culemborg.

Pas voorbij fort Everdingen werd een veldje geschikt bevonden om in plaats te nemen. Er waren een kleine kikker en sprinkhanen te vinden. Het mooiste speelobject was echter de sloot, die moest voorkomen dat auto's in de uiterwaard gingen parkeren. Nadat iedereen verzadigd was en we de jeugd weer uit de droge sloot hadden opgevist, ging het verder over de Lekdijk. Wielrenners waren een dankbare prooi om te achtervolgen. Na een korte stop bij de vistrap in aanbouw bij de stuw van Hegestein ging het verder naar Vianen. Onder de oude stadspoort door kwamen we opnieuw bij een pontje terecht, het fiets-voetveer Vianen/Vreeswijk. Met de tandem, 3 fietskarren en de aanhangfiets pasten we net op het veer. Na boodschappen gedaan te hebben voor het avondmaal ging het via Tull en 't Waal richting camping. Rijpe aardbijen langs de weg en overstekende koeien zorgden nog voor een kleine vertraging. Op de camping gingen we eerst even uitgebreid het fort bekijken, inclusief vleermuizenflat, donkere spouwgang en officierenprivaat. Na nog een ijsje was het tijd voor het feestmaal: Pannenkoeken. De pick-nicktafel werd vanaf het bolwerk naar de vaste kooktafel gesleept en in hoog tempo werden pannenkoeken gebakken en verorberd.

Klik voor meer foto's op de kleine plaatjes aan de zijkant. Geen plaatjes? Klik hier.