Fietskarkampeerweekend

Van 23 tot en met 25 mei 2003 werd het eerste Fietskarkampeerweekend gehouden voor donateurs die om wat voor reden dan ook wat minder meedoen aan hardloopevenementen, maar de gezelligheid van de club nog zeer waarderen. Herbert Tiemens blikt terug.

Op vrijdag verzamelden we ons op camping De Karekiet bij Buren in de Betuwe. Als "ploeg" die het dichtste bij woont, kwamen we ook het eerste aan. Maar binnen het uur waren ook Frans en Marieke en Jeike en Ernst met de kinderen gearriveerd. We hadden in korte tijd al 4 fietskarren verzameld, dat gaf een vrolijk gezicht in de regen. Want het regende nog steeds al vanaf vroeg in de ochtend. Gelukkig was er ook een slechtweerverblijf, wat we snel in gebruik namen om de kinderen te stallen, thee te zetten, eten te koken en een borrel te drinken.koken

In de vroege ochtend zongen niet alleen de vogels, maar klonk ook gezang op uit verschillende tentjes, om de kinderen nog wat stil te houden. We ontbeten opnieuw in het huisje, vooral omdat daar alle spullen nog stonden. Meteen konden weer ervaringen uitgewisseld worden over het kamperen met 0 tot 2-jarigen. Het bleek dat 's nachts Pieter uit z'n tent gekropen was, omdat het toch wel eng en donker was, alleen in zo'n tent. Marjolein dacht dat ze 's nachts, toen ze een zeer stinkende luier ver van de tenten legde, allerlei kikkers had platgetrapt, zo zompig was de natte kleigrond. Bij het ontbijt werd bedacht dat we 's avonds wel pannenkoeken konden gaan eten, zodat het eerste collectieve onderdeel winkelbezoek in Geldermalsen werd. Via een tussenstop bij de Welkoop voor de aankoop van tuindersschoenen en laarzen tegen de gevolgen van nat gras, verstopten we met drie fietskarren de gangpaden in de lokale Super. Inmiddels hadden ook Luuk en Perrie zich bij ons aangesloten. Zij verbaasden zich over het tempo, maar waren zeer geduldig. Rond het middaguur leek het er op dat het weer ging regenen, zodat het niet echt pick-nickweer was. Op dus maar weer naar de camping, waar het huisje weer goede diensten bewees. In de middag maakten we een rondje door Buren, het landgoed Mariënwaard en de Lingedijk. Daar werden nog gewoon appels langs de weg te koop aangeboden.

Op de camping waren ook Deliaan en René met kinderen gearriveerd, die alleen op bezoek kwamen. Drie pick-nicktafels werden aan elkaar geschoven, waarbij de kinderen aan het uiteinde de baksels met veel smaak mochten verorberen. Met de extra bakpan van René werden in estafettevorm pannenkoeken gebakken en gegeten, want vers is het lekkerst. De rust keerde weer toen de kinderen in bed lagen en de flessen wijn op tafel kwamen, maar was van korte duur, het begon weer zachtjes te regenen. Opnieuw bewees het huisje zijn diensten want het regende de hele nacht door. Ontbijten kon weer buiten, want de lucht klaarde op, er was zelfs blauw te zien! De spullen werden ingepakt en na een laatste kopje thee en koffie ging ieder weer zijns weegs. Toen we thuiskwamen begon de zon te schijnen.

Al met al was het, ondanks het niet zo fraaie weer, een prima geslaagd weekend. Iedereen kon ruimschoots nieuwigheden uitproberen en bij elkaar in de fietskar loeren. Tips werden uitgewisseld en er werd natuurlijk ook gewoon uitgebreid bijgepraat. Meteen werd de afspraak gemaakt dat we dit volgend jaar weer zouden doen.